Zilveren Kruis licht polisvoorwaarden 2018 toe

27/11 - In een handzaam overzicht licht het Zilveren Kruis de belangrijkste veranderingen toe in de polisvoorwaarden van 2018 ten opzichte van 2017.


De Zilveren Kruis brochure Belangrijkste Veranderingen Polisvoorwaarden 2018 geeft een toelichting op de veranderingen in de basisverzekering, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen ten opzichte van 2017. Alleen de belangrijkste veranderingen zijn opgenomen en worden kort beschreven.

 

Van de gelegenheid maakt Zilveren Kruis gebruik om aandacht te vragen voor twee andere onderwerpen:

- Onderzoek Zilverbrein over vitaliteit

- Mantelzorgwijzer voor persoonlijk advies

 

Brochure Belangrijkste veranderingen polisvoorwaarden 2018

Loading...

 

- - -

 

Uitslag onderzoek Zilverbrein: Meeste senioren voelen zich vitaal

 

‘Gaat u lekker achter de geraniums zitten?’ Een veelgehoorde opmerking zodra iemand met pensioen gaat. De associatie met een inactief leven is snel gemaakt. Maar hoe denken onze senioren hier zelf over? Voldoen zij aan dit beeld? Uit onderzoek van Zilverbrein blijkt het tegendeel. Nederlandse senioren vinden het juist belangrijk om lichamelijk en geestelijk gezond te blijven. Wat weten we nog meer?

 

achtergeraniums

 

Gezond leven blijft belangrijk, hoe oud u ook bent

Het klantpanel van Zilverbrein bestaat uit gepensioneerde senioren van 65 tot 80 jaar oud. Onderzoek onder ruim 1.000 panelleden laat zien dat zij hun vitaliteit belangrijk vinden. Senioren geven hun eigen vitaliteit gemiddeld een 7,6. Het overgrote deel van de senioren voelt zich dus vitaal. Toch geeft 22% hun vitaliteit een 6 of lager. Ook geeft 91% van de senioren aan dat ze iets willen doen om zich vitaler te voelen. Maar wat is vitaliteit eigenlijk en hoe kunt u hieraan werken? We hebben de panelleden hiernaar gevraagd.

 

Senioren werken aan hun vitaliteit

Uit de resultaten blijkt dat senioren vooral willen werken aan beweging, mentale fitheid, ontspanning en voeding. We worden met elkaar steeds ouder en daarbij steeds actiever. Bijna 75% van de senioren wil meer bewegen om hun vitaliteit te verbeteren. Een veelgehoorde reden is dat senioren zo hun hart en bloedvaten, cholesterol en ademhaling willen verbeteren. Twee derde van de senioren wil hun mentale fitheid verbeteren. Vooral om zichzelf te kunnen blijven redden in de dagelijkse activiteiten, maar ook om wachtwoorden en pincodes te onthouden. Twee derde van de senioren wil hun voeding verbeteren. Hiervoor geven de senioren drie hoofdredenen: vanwege de conditie van onder andere hart en bloedvaten, om sterke botten en spieren te krijgen en om op gewicht te blijven.

 

Met de resultaten maken wij nieuwe producten en diensten

We gebruiken de resultaten van het onderzoek voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten van Zilveren Kruis. We verbeteren ons aanbod om senioren zo lang mogelijk vitaal thuis te laten wonen. Met het onderzoek verkennen we de behoeften van senioren als het gaat om vitaliteit.

 

- - -

 

Mantelzorgwijzer voor persoonlijk advies

 

Zorgt u wel eens voor een ander? Op 10 november was het de dag van de Mantelzorger. Nederland telt ruim 3 miljoen mantelzorgers zoals u. Elk met hun eigen verhaal, elk met hun eigen zorgen. Zilveren Kruis denkt met u mee en ondersteunt u waar nodig. Zo kunt u de Mantelzorgwegwijzer invullen of een Zorgcoach spreken. Daarnaast bieden wij vanaf Aanvullend 2 sterren een Hulp bij mantelzorg vergoeding. En aantrekkelijke Zilverkorting op mantelzorgdiensten en -producten.

 

mantelzorg

 

De Mantelzorgwegwijzer geeft u persoonlijk advies

Het regelen van mantelzorg kan de eerste keer soms best lastig zijn. Waar moet u beginnen? Welke ondersteuning is nodig voor uw situatie? Met de Mantelzorgwegwijzer krijgt u persoonlijk advies over uw mantelzorgsituatie. Want elke situatie is anders. Na het invullen van een korte vragenlijst krijgt u advies dat u op weg helpt. Doe de Mantelzorgwegwijzer op zk.nl/mantelzorgwegwijzer.

 

Uw Zorgcoach helpt met het regelen van zorg

Wilt u liever iemand spreken? De Zorgcoach kijkt in overleg met u welke zorg nodig is. En welke ondersteuning daarop aansluit. Via één telefoontje krijgt u waardevolle tips, bijvoorbeeld over het verlichten van de zorgtaak. Ook kunnen de Zorgcoaches u meer vertellen over tijdelijke professionele ondersteuning. Of wat te doen bij tijdelijke afwezigheid van de mantelzorger. Daarbij ondersteunen de Zorgcoaches u met informatie over instructies, cursussen en coaching sessies. Want mantelzorg is maatwerk.

Bel voor advies van de Zorgcoach 071-751 00 98, op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur. Of bezoek zk.nl/zorgcoach.

 

NIEUW! U ontvangt Hulp bij mantelzorg

Bent u Aanvullend 2, 3 of 4 sterren verzekerd? Dan vergoedt Zilveren Kruis in 2018 de kosten van noodzakelijke ondersteuning zodat u als mantelzorger niet uitvalt. Maar ook als u mantelzorg ontvangt, kunt u aanspraak maken op deze dekking. De Hulp bij mantelzorg vergoeding is in 2018 ook breder inzetbaar. Zoals voor tijdelijke professionele ondersteuning, vervangende mantelzorg of cursussen. De Hulp bij mantelzorg vergoeding zet u in overleg met de Zorgcoach in.

 

Vanaf Aanvullend 2 sterren ontvangt u een vergoeding voor Hulp bij mantelzorg

  • Basis Plus Module: Geen dekking
  • Aanvullend 1 ster: Geen dekking
  • Aanvullend 2 sterren: maximaal €750 per persoon per jaar
  • Aanvullend 3 sterren: maximaal €1.000 per persoon per jaar
  • Aanvullend 4 sterren: maximaal €1.250 per persoon per jaar
  • Extra Vitaal pakket: €250 per persoon per jaar, bovenop de vergoeding uit Aanvullend 2, 3 of 4 sterren

Bekijk uw Zilverkorting op mantelzorgdiensten en -producten op zk.nl/zilverkorting

 

Als klant van Zilveren Kruis krijgt u tot 30% Zilverkorting op allerlei zorgproducten en -diensten. We hebben interessante kortingen voor u afgesproken met zorgaanbieders die ondersteunen bij mantelzorg. Zoals Mantelaar, Dinst, Home Instead, Saar aan Huis en Senior Service. Zo helpen we u om de mantelzorgtaak vol te houden. Bekijk het aanbod op zk.nl/zilverkorting

 

Lees meer over mantelzorg op zk.nl/mantelzorg

Op onze website zk.nl/mantelzorg vindt u meer informatie over mantelzorg. Op de website vindt u tips, achtergrondinformatie en advies. Zo komt u meer te weten over het inrichten en uitvoeren van uw mantelzorgtaak. Ook kunt u uw ervaringen delen met andere mantelzorgers.