GV Loders Croklaan bezoekt havens Rotterdam

18/9 - Na een dag eerder van Prinsjesdag te hebben genoten was het voor de gepensioneerden van Loders Croklaan woensdag 18 september tijd voor het jaarlijkse uitje.

 

Al in de vroege uren, klokslag 08.30 uur om precies te zijn, vertrok het goedgemutste gezelschap vanuit Wormerveer in twee bussen richting Rotterdam. In een van de vele havens lag daar partyboot Smaragd I op ons te wachten. Eenmaal aan boord werd er koffie met gebak geserveerd, terwijl de schipper richting FutureLand koerste.

Dit informatiecentrum ligt midden in dit havengebied, met uitzicht op de containerterminals van de toekomst. De deelnemers namen hier een uitgebreid kijkje en leerden van alles over de aanleg en inrichting van Maasvlakte 2.

Om 12.30 klonk de scheepsbel alweer en ging iedereen aan boord voor een heerlijke lunch. De Smaragd voer intussen weer richting Rotterdam. Omdat we toch in de buurt waren, werd onderweg vanaf het water ook nog even gezwaaid naar onze collega’s bij de raffinaderij van Bunge Loders Croklaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het weer werkte gelukkig mee, zodat we kunnen terugkijken op een prachtige dag. Om 16.30 uur legde de Smaragd weer aan in Rotterdam. Daar stonden onze bussen te wachten om ons weer terug te brengen naar Wormerveer.

Meeuwes.Pool