De Majesteit vaart uit voor UBN gepensioneerden

1/10 - Woensdag 11 september, speciaal voor de jaarlijkse Ontmoetingsdag voor de gepensioneerden van UBN, was de raderstoomboot De Majesteit mooi opgepoetst.


2019 Ontmoetingsdag VvG UBN 20

 

Al vroeg op woensdagmorgen 11 september kwamen de eerste gasten aan bij de raderstoomboot De Majesteit  gelegen aan de Maasboulevard te Rotterdam. De bemanning was nog druk bezig om het schip vaarklaar te maken en de gasten moesten even wachten voor ze aan boord konden komen. Helaas was het weer die dag bewolkt en vielen er een paar druppels. In overleg met de kapitein van de Majesteit kregen onze gasten al toegang tot het schip. Om 10.30 uur werd zoals afgesproken de koffie met gebak uitgeserveerd. Het schip liep al snel vol en toen ook de bus uit Hilversum gearriveerd was, is er nagegaan wie er nog ontbraken. Na controle konden we de kapitein mededelen dat we konden vertrekken. Er hadden zich 297 gasten aangemeld maar door diverse omstandigheden hadden we toch nog enkele gasten minder aan boord.

Nadat onze voorzitter Gerard Velthuijzen iedereen verwelkomd had, zette De Majesteit koers naar het noordoosten. Het orkest speelde en zong uit volle borst de gehele reis door op alle dekken. De kapitein hield ons zo nu en dan op de hoogte op welke rivier wij voeren. De nieuwe Maas, de Lek, Nieuwe Merwede, de Noord. We zagen de molens bij Kinderdijk, het Hoofd bij Dordrecht en nog veel meer aan ons voorbij trekken.

 

2019 Ontmoetingsdag VvG UBN 12

 

Velen zagen weer vrienden uit het verleden en er werden natuurlijk weer allerlei verhalen uitgewisseld. En intussen maakten we gebruik van de mogelijkheid om door het schip op één van de drie dekken te dwalen. Ook kon door de open ramen de machinekamer bewonderd worden en enkelen van u zag ik regelmatig terug om dit wonder te aanschouwen.

We waren allemaal vroeg op pad gegaan en sommigen van u wilden wel wat eten. We werden niet teleurgesteld want onze gastvrouw Mariska vertelde waar al het lekkers wat zij hadden voorbereid te krijgen zou zijn. Op 4 verschillende plaatsen en met veel muziek werden fantastisch aangeklede buffettafels met heerlijke gerechten vanonder het schip met een lift naar boven geduwd. Bijna net toen u dacht nu mogen we, bleek de tafel weer te zakken maar gelukkig even later kwam de tafel toch echt naar boven en na afloop van de buffet waren alle tafels, ondanks dat ze regelmatig werden aangevuld volledig leeg.

 

2019 Ontmoetingsdag VvG UBN 38

 

De bar was ondertussen op de verschillende dekken al een tijdje in gebruik en menigeen zat heerlijk te genieten van een glas wijn, bier of vruchtensap en daar maakten we totdat we aan de wal lagen graag gebruik van. Na de warme en koude gerechten volgde het toetjesbuffet met taart, soesjes, gebak, ijs, veel slagroom en nog meer. En ook hier bleef niets over. Nadat we als afsluiter de koffie of thee op hadden, was de dag omgevlogen en waren we weer bijna gemeerd aan de Maasboulevard.

Onze voorzitter bedankte iedereen voor de komst en wenste u een goede thuisreis maar vroeg uw groot applaus voor de crew van De Majesteit en de leden van het orkest. Dat hebben ze zeker gehoord. Het was inmiddels 16 uur. Bij aankomst regende het een beetje maar gelukkig was de gangway overdekt. Nadat u allemaal veilig van boord bent gegaan en met eigen vervoer, taxi, bus weer huiswaarts bent gekeerd denk ik dat u net als uw bestuur op een geslaagde ontmoetingsdag kan terugzien.

 

Joop Bartelds