Zonnig uitje gepensioneerden VGU-HkR

06/09 - Bijna 200 deelnemers, een zonovergoten dag, een riant partyschip en een leuke bestemming. Ziehier de ingrediënten voor een geslaagd VGU-HkR-uitje.


Marlina 150

 

Fotoverslag woensdag 6 september - Heeft u zelf één of meer leuke foto's van deze dag? Stuur deze s.v.p. naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dat het uitgerekend woensdag 6 september zulk mooi weer zou worden hadden de organisatoren van het traditionele septemberuitje van de Vereniging Gepensioneerden Unilever-Hoofdkantoor en Research natuurlijk alleen maar kunnen hopen. In elk geval zorgde een onverwachts lekker zomerzonnetje voor enkel blijde gezichten. Gezichten van deelnemers die zich deze woensdagmorgen netjes op tijd op de Vlaardingse Oosthavenkade hadden gemeld en een plekje hadden gezocht in de schaduw van de Vulcaan-brouwerij. Wachtend op het partyschip Marlina, dat echter in geen velden of wegen was te zien.


Het was uiteindelijk de havenmeester, die al die tijd zijn handen vol had om het autoverkeer in goede banen te leiden, contact te krijgen met de Marlina-bemanning. “We zijn ruimschoots op tijd vertrokken maar hebben oponthoud gehad op het water”, klonk het door zijn telefoon, “we zijn er over een paar minuten”.

De deelnemers bleken zich goed op het mooie weer te hebben voorbereid. Opvallend was het aantal door de mannen gedragen korte broeken. Waar vorig jaar een enkeling het waagde in korte zomerbroek op stap te gaan, bleek dit jaar dat enkele tientallen andere mannen dit luchtige voorbeeld hadden gevolgd. Ook leuk om te zien was de grote verscheidenheid aan zomerse hoofddeksels. De meeste belangstelling ging daarbij echter uit naar de zwart-witte pet van de Marlina-kapitein, die intussen behendig zijn prachtige 85 meter lange partyschip naar de kadewand had gemanoeuvreerd.

IMG 1080

 

Trek in koffie bracht alle deelnemers in een rap tempo aan boord, waar iedereen al snel een mooi plekje had gevonden op het ruime en heerlijk met airco gekoelde benedendek. Klokslag halfelf konden de trossen los en koos de Marlina het ruime sop.


IMG 1081

 

Een mooie tocht volgde. Via Het Scheur bakboord de Oude Maas op, waar tijdens de koffie met gebak al snel de A15 werd gepasseerd. Bij Oud-Beijerland werd de Oude Maas verlaten en koerste het schip het Spui op. Het klokje tikte door, Nieuw-Beijerland schoof voorbij. Tijd voor de smakelijke Flakkeese koffietafel die vanuit twee counters op het benedendek werd geserveerd.

 

IMG 1082

 

Het Haringvliet kwam in zicht. Dat Nederland mooi is,  bewees nog eens de passage van het eiland Tien Gemeten, waarna in de verte de Haringvlietbrug verrees.

 

IMG 1083

 

Daarna was het nog maar een klein eindje naar de bestemming, de haven van het Pittoreske Willemstad, waar even voor 14.00 uur werd aangelegd.

IMG 1085

 

Passagiers hadden de keuze aan boord te blijven of de benen te strekken en een kijkje te nemen in Willemstad. In dit kleine gezellige vestingstadje, genoemd naar Willem de Zwijger, lijkt de tijd lang stil te hebben gestaan. Al in 1583 werd rond de bebouwing een mooie klassieke verdedigingsgordel aangelegd met 7 Bastions. Een deel van de passagiers bleef genieten van al het moois dat er in en rond de haven was te zien, een ander deel koos ervoor een wandelingetje te maken. Bijvoorbeeld over de Wallen van Willemstad, een wandelroute die in een stervorm rond het stadje loopt en van bovenaf een prachtig beeld geeft van het vele  moois dat Willemstad haar bezoekers te bieden heeft.

Om 15.30 gingen de trossen alweer los voor de terugreis.
Via dezelfde route voer de Marlina terug richting Vlaardingen. En zo werd het tijd voor het diner-buffet dat net als de koffietafel vanuit de twee counters werd geserveerd. Nagenietend van al het lekkers kwam hierna ongemerkt de Oosthavenkade alweer in zicht.

 

IMG 1086

 

Opnieuw een behendige aanleg-manoeuvre, achteruit de haven in, en het eindpunt was bereikt. Handen werden nogmaals geschud en afspraken gemaakt om op 12 december weer verder te praten. Voor die dag staat de jaarlijkse VGU-HkR-Kerstbijeenkomst gepland.


Maar nu eerst even nagenieten van dit in alle opzichten geslaagde septemberuitje. Gelukkig hebben we de foto's nog.

 

VGU-HkR-bestuur, bedankt!