Jaarlijkse GVUBN ontmoetingsdag aan boord van Z9

29/05 - De jaarlijkse ontmoetingsdag van de Vereniging Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland was weer een groot succes. Verslag van een boottocht.

 

Woensdag 29 mei begon met enorm slecht weer, waardoor veel leden door veel fileleed op de snelwegen zowel met eigen vervoer, bus uit Rotterdam en bus uit Hilversum te laat aankwamen in Lage Zwaluwe. Rond 10.30 uur kon dan toch, wel met vertraging, de boot met bijna 200 gasten vertrekken. De vaartocht werd gedaan met Z9, de hagelnieuwe elektrische boot van rederij Zilvermeeuw uit Drimmelen.

Zilvermeeuw9


Deze boot is pas sinds maart 2023 in gebruik en van alle moderne gemakken voorzien. Dit schip stoot 0% CO2, fijnstof of roet of andere fossiele brandstoffen uit. Vaart schoon, duurzaam en volledig op elektriciteit. Zo ook alle functies aan boord, zoals verlichting, aircondition en alle horecafuncties werken op stroom. De Z9 is supermodern, mooi, stil en duurzaam.

De vaarroute vandaag was op hoofdlijnen: Lage Zwaluwe. Tiengemeten en via Spui, Oud-Beijerland, Oude Maas, Dordtse Kil weer terug naar Lage Zwaluwe.De gezagvoerder van de boot hield ons tijdens de vaartour op de hoogte van alle bezienswaardigheden.

moerdijkbrug


Onder het genot van koffie/thee en heerlijk vers gesorteerd gebak konden wij weer hernieuwd kennismaken met onze oud collega’s. Herinneringen werden opgehaald en nieuwe vriendschappen gesloten.

Helaas te laat meerden wij aan bij Tiengemeten. Bedoeling was een wandeling te maken op dit eiland, het bezoekerscentrum te bezoeken en zelfs het Rien Poortvlietmuseum behoorde tot de mogelijkheden. Het was alleen in verband met de tijd alleen mogelijk snel een frisse neus te halen. Een aantal collega’s maakten hiervan gebruik, andere bleven met een drankje achter op het schip.


buffet


Om 13.00 uur stond er een uitgebreid buffet voor ons klaar, waar echt niets aan ontbrak. Een bijzonder detail was hierbij dat buffet op het benedendek uit de grond omhoog kwam, wat met verbazing van eenieder werd bekeken. Tot slot werd ons ook nog een overheerlijk dessertbuffet aangeboden. Kortom, het heeft ons die dag wederom aan niets ontbroken.

Na nog diverse drankjes meerden wij weer aan bij de steiger in Lage Zwaluwe om huiswaarts te keren.

Maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Klik op deze link om het fotoalbum te openen. Heeft u zelf ook nog een of meer foto’s van deze ontmoetingsdag? Mail deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan geven we die ook het plekje in dit album.

Als bestuur kunnen wij weer terugzien op een zeer geslaagde ontmoetingsdag 2024 en wij gaan weer op zoek naar iets leuks voor 2025.


Namens het bestuur

Thea Heijtel
Secretaris


P.S. Kon u er dit jaar niet bijzijn. Wij kijken ook naar uw komst uit in 2025.