Hoogste punt Unilever Foods Innovation Centre

30/8 - Het Unilever Foods Innovation Centre op het terrein van Wageningen University bereikte zijn hoogste punt. Paul Polman ging op bezoek.


Het gebouw, dat in mei 2019 open moet gaan, kost Unilever bijna €100 mln. 'Dat is ook voor ons geen kleingeld', aldus Polman. 'Maar de jaarlijkse investering van Unilever in Nederland is nog veel groter´. 

Unilever investeert elk jaar meer dan €1 mrd in Nederland, verduidelijkte Polman, die daarmee de kritiek wilde pareren dat grote bedrijven weinig oog hebben voor Nederland. ´Bovendien zijn er nog zo'n 4200 kleinere bedrijven in Nederland die profiteren van de aanwezigheid van Unilever´.


Het nieuwe onderzoekscentrum in Wageningen is goed voor 550 banen. In het oude onderzoekscentrum in Vlaardingen, dat wordt gesloten, werkten 750 mensen. Ook onderzoekscentra in het Duitse Heilbronn en Poolse Poznan, met circa 250 medewerkers, gaan dicht.


Van de medewerkers in Vlaardingen zijn er 120 meegegaan naar KKR, de nieuwe eigenaar van de verkochte margarinetak. Tachtig werknemers gaan naar een andere Unilever-locatie en 500 naar Wageningen. Unilever verwacht dat circa vijftig mensen uit Duitsland en Polen daar ook zullen gaan werken.

 

FIC Wageningen