De Vegetarische Slager en Unilever gaan samen verder

21/12 - Unilever neemt De Vegetarische Slager over. De overname is volgens oprichter Jaap Korteweg een volgende stap om uit te groeien tot de grootste slager ter wereld.


 

De Vegetarische Slager is een Nederlandse voedingsmiddelenfabrikant die vleesvervangende producten maakt. Het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Utrecht, is opgezet door Niko Koffeman en Jaap Korteweg en heeft een conceptwinkel en restaurant in Den Haag.

 

Voor Unilever past de acquisitie naadloos in de strategie om het portfolio uit te breiden met plantaardige voedingsmiddelen die gezonder zijn en een lagere impact op het milieu hebben. Daarnaast speelt Unilever met de acquisitie in op de groeiende consumententrend om regelmatig een dagje geen vlees te eten.

 

Voor De Vegetarische Slager ligt de overname in lijn met de groeiambitie om ‘de grootste slager ter wereld te worden’ en hiermee de bio-industrie overbodig te maken. Oprichter Jaap Korteweg: “Het internationale netwerk van Unilever in 190 landen geeft ons hiervoor alle mogelijkheden”.

- - -

Hieronder leest u het persbericht van Unilever en De Vegetarische Slager

 


Loading...