Gaat Unilever geld als water verdienen met .... water?

12/3 - Na vele jaren afwezigheid van Unilever in de lucratieve, groeiende flessenwater markt (Danone en Nestlé heel succesvol) begint er nu toch beweging in te komen…

B Better water Medium 1080 714 90

Unilever brengt een nieuw watermerk op de markt: B-Better. De 750-ml-verpakkingen zijn gemakkelijk voor onderweg en gemaakt van drankkarton dat bestaat uit materiaal dat voor 90 procent een plantaardige oorsprong heeft.

Het nieuwe merk hanteert de slogan: Be good to yourself. Do better for the planet. ‘B-Better streeft niet naar perfectie, maar wil het makkelijker en leuker maken om betere keuzes te maken’, zegt brandmanager Bibianne Roetert. ‘Kraanwater is en blijft de nummer één wat duurzaamheid betreft. B-Better wil vooral een milieuvriendelijker alternatief bieden voor water in petflessen en blijft sleutelen aan zijn verpakking om zijn voetafdruk te minimaliseren.

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders gemiddeld te weinig water per dag drinken. ‘Daarom hebben we gekozen voor een drankverpakking van 750 ml’, zegt Roetert. ‘Dit is groter dan een doorsnee flesje, maar klein genoeg om op te bergen in een rugzak of handtas.’

 

Bibianne Rotert met B Better water 560x343

 

Albert Heijn heeft primeur Unilever water
B-Better Water met verrijkte smaken, met een consumentenadviesprijs van €1,69, ligt vanaf week 10 in de schappen bij Albert Heijn. Twee weken later is het nieuwe drankmerk ook bij Jumbo te koop. Daar zijn ook de drie verschillende fruitsmaken, met een consumentenadviesprijs van €1,39 te vinden vanaf week 20. Bij de Superunie-leden is B-Better ook vanaf week 20 te vinden. De introductie van B-Better water zal worden ondersteund door een 360˚-mediacampagne.

 

Water komt in vier verschillende smaken
B-Better Water brengt zeven verschillende versies op de markt, van fruitwater tot water verrijkt met vitamines. Er zijn vier verschillende verrijkte waters, namelijk; Beauty, Energy, Immunity en Charcoal. De vier verrijkte waters bevatten vitamine B, daarnaast bevatten deze varianten verschillende extra’s. B-Better Immunity bevat bijvoorbeeld extra vitamine C voor een gezond immuunsysteem.

Het fruitwater van B-Better is te koop in de drie smaken: Blueberry acai, Elderflower lime en Lemon juniper.

Bron: Distrifood

Zie ook: FoodClicks