Aankondiging: Dove Forest Restoration Project

08/06 - Het Dove Forest Restoration Project is een van de grootste beschermings- en herstelinspanningen van een beautymerk tot nu toe en is bedoeld om bossen te be-schermen en te herstellen, ...

...de leefgebieden van bedreigde diersoorten te beschermen en het levensonderhoud van 16.000 mensen die op Noord-Sumatra, Indonesië leven, te verbeteren.

Concreet betekent dit het volgende:

  • In samenwerking met Conservation International en ter ondersteuning van de samenwerking met het ministerie van Milieu en Bosbouw (MoEF), gaat Dove de komende 5 jaar 20,000 hectares bos (een gebied dat twee keer zo groot is als Parijs) in Noord-Sumatra, Indonesië beschermen en herstellen om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan.
  • Het Dove Forest Restoration Project zal naar schatting meer dan 300.000 ton CO2 uit de lucht halen en de uitstoot van meer dan 200.000 ton CO2 voorkomen.
  • Ondersteuning van lokale gemeenschappen met als doel het levensonderhoud van 16.000 mensen in de regio Noord-Sumatra te verbeteren. Dit werk vormt een aanvulling op de betrokkenheid van Unilever bij het samenwerkingsverband Coalition of Sustainable Livelihoods, dat ook tot doel heeft de duurzame economische ontwikkeling in Noord-Sumatra te versnellen.
  • Voordelen voor de biodiversiteit stimuleren, zoals de bescherming en het herstel van habitats voor veel bedreigde diersoorten, waaronder de Sumatraanse tijger, Sunda Pangolin, Sumatraanse nevelpanter, Maleise tapir, zwarte Sumatraanse langur en Sambar-hert. Herstelde bosbedekking zal ook de impact van natuurrampen zoals overstromingen en aardverschuivingen verminderen.

    Dit project is het eerste grote initiatief van het Unilever Climate & Nature Fund van € 1 miljard en sluit aan bij het Decade on Ecosystem Restoration van de Verenigde Naties.

    In onderstaande infographic staan alle details op een rij.

    Loading...


Lees hier het volledige persbericht (hier klikken) 

Media Relations Unilever Nederland