Unilever onbetwist leider op het gebied van duurzaamheid

15/08 - Professionals op het gebied van duurzaamheid van over de hele wereld zetten Unilever met stip op nummer 1 als het gaat over leiderschap op het gebied van duurzaamheid.

Unilever voert een lijst aan van 15 multinationals, een lijst waarin onder meer ook Ikea, Danone, Nestlé en Tesla voorkomen, maar waarin opvallend veel namen van andere topspelers nog ontbreken.

 

globescan2021 duurzaamheid

 

Duurzaam leiderschap

Van duurzaam leiderschap is sprake wanneer leiders hun bedrijven beheren met het milieu, de samenleving en duurzame ontwikkelingsdoelen voor de lange termijn in gedachten. Dit alles op een manier die de samenleving en het milieu ten goede komt, terwijl de financiële prestaties behouden blijven.

 

Over Globescan

De lijst is afkomstig van GlobeScan, een adviesbureau voor de publieke opinie dat onderzoek doet naar reputatie, merk, duurzaamheid, betrokkenheid en trends. De op bewijs gebaseerde aanpak van van GlobeScan is over het algemeen afhankelijk van peilingen onder het grote publiek. Aan deze SustainAbility Survey deden 700 experts mee die het bedrijfsleven, de overheid, NGO's en de academische wereld vertegenwoordigen in 72 landen.

 

Gegevensbron: GlobeScan / SustainAbility Survey