Unilever Research prijzen 2021 virtueel uitgereikt

02/12 - Op 25 november hebben 13 getalenteerde jonge wetenschappers in Nederland hun prijzen in ontvangst genomen tijdens een virtuele bijeenkomst in HIVE Wageningen. 

URP 2021 social media

Deze bijeenkomst moest evenals vorig jaar door de COVID-19 beperkingen op deze wijze plaatsvinden.

Het thema dit jaar was: Het koesteren van jonge veelbelovende wetenschappers voor een duurzame toekomst.

Tijdens zijn openingstoespraak gaf Richard Slater (Chief R&D Officer Unilever) zeer onder de indruk te zijn van de hoge kwaliteit van alle bijdragen met de woorden “als er 1 ding zeker is, is het dat de wereld meer wetenschappers nodig heeft.”

De tradtionele Unilever Research prijzen werden voor het 65-ste jaar uitgereikt tijdens een speciaal event waarmee Unilever zijn sterke banden met de academische wereld onderstreept.

Ieder van de 13 Master of Science studenten was door hun Nederlandse universiteit genomineerd voor het uitzonderlijk onderzoek, dat ze verricht hadden.

Als gastheer trad op Manfred Aben (VP Science & Technology Foods & Refreshment en Site Leader voor Hive). Samen met Carla Hilhorst (EVP R&D Foods and Refreshment) overhandigden ze virtueel de Research prijzen met een korte beschrijving van hun diverse stellingen, die allemaal een positieve bijdrage leveren aan het bevorderen van één of meerdere Sustainable Development Goals.

Ook namen 2 gastsprekers deel aan de ceremonie. Ken Giller, Professor of Plant Production Systems aan Wageningen Universiteit sprak over de toekomst van de landbouw met de kernvraag: Wie zal ons voedsel gaan produceren? Dr Donny Merkx, scientist flavour chemistry in Hive gaf een presentatie over nieuwe analytische methoden om natuurlijke en duurzame voedsel innovaties te bevorderen.

Iedere genomineerde student ontving een cheque van €2,500 en een speciale kunstwerk schaal, die de samenwerking tussen de industrie en en de wetenschap symboliseert, die nodig is om de wereldwijde uitdagingen aan te pakken.

Manfred Aben feliciteerde tot slot elk van de studenten met hun excellente werk en zei, dat ze oprecht trots mogen zijn met hun prestatie.

Winners group photo 1