Kerstmeeting VGU-HkR: ontmoeten en bijpraten

08/12 – Voor het eerst sinds 2019 namen de gepensioneerden van het Hoofdkantoor en Research weer deel aan de traditionele Kerstbijeenkomst. 

 

En traditioneel betekent dus een algemene ledenvergadering, een muzikaal intermezzo en een in het hoofdkantoor geserveerd heerlijk kerstdiner.


Het programma startte zoals vanouds in De Doelen. Na de koffie/thee met iets lekkers van Koekela werden alle aanwezigen door de gong gewaarschuwd dat in de Willem Burgerzaal de Algemene Ledenvergadering ging beginnen. Het verslag hiervan vindt u elders op deze site.

 

IMG 0725

Na afloop van deze ALV was er een korte pauze waarbij iedereen even de inwendige mens kon versterken met een saucijzen- of kaasbroodje en uiteraard een drankje. In de tussentijd werd het podium gereedgemaakt voor het muzikale intermezzo.

081222 JazzKingsDeDoelen

Dat intermezzo bestond uit een optreden van The Jazz Kings, een viertal heren die het publiek een uur lang vermaakten met hun gevarieerde jazzrepertoire. Met veel solo’s en op het eind een verzoeknummer: Ice Cream. Dit nummer – een grote hit van Chris Barber’s Jazzband in 1954 – speelde Chris Barber met zijn band tijdens een optreden bij Unilever Research in Vlaardingen, vele jaren geleden. Velen zullen zich dat ongetwijfeld nog herinneren.


Daarna was het tijd om de grote oversteek te maken naar het hoofdkantoor van Unilever aan het Weena. Natuurlijk met de nodige voorzichtigheid, maar dat ging allemaal goed. Op de 1e etage werden we ontvangen met een lekker glas ‘bubbels’.


Toen na verloop van tijd iedereen een plekje had gevonden en alle tafels waren gevuld, kreeg Peter Dekkers, Head of the Netherlands/General Manager Nutrition EU/MET/ANZ, het woord. Hij stelde zich uitgebreid voor aan alle gasten en praatte ons in het kort bij over de stand van goede zaken bij Unilever en Unilevers strategie voor de komende jaren.


IMG 0727Het diner dat ons daarna werd geserveerd door cateringbedrijf Taste More viel zeer in de smaak.
Van de klassieke   garnalencocktail en de heldere paddenstoelenbouillon met kipstuckjes van de Vegetarische Slager tot de kabeljauw en het meer dan uitgebreide dessertbuffet met bijna te veel keuze, alles was even lekker.
Datzelfde gold voor de bijpassende wijnen (klik hier voor het menu).

Tijdens de verschillende gangen werd er zeer geanimeerd gepraat en tussen de gangen door maakte menigeen een praatje bij een andere tafel. Zoveel collega’s en eindelijk, zoveel te vertellen……

Uiteindelijk kwam na de koffie/thee met friandises dan toch een einde aan onze kerstbijeenkomst en was het tijd om naar huis te gaan; moe (misschien), maar in ieder geval voldaan!

Roelien Emmelot