Eindelijk kon het weer: een Nieuw-jaarsconcert for U

17/01 - Nadat de concerten in 2021 en 2022 vanwege corona niet door gingen konden we nu weer het jaar 2023 inluiden met een concert for U.

Dit personeels concert van Unilever vond voor de 65e keer plaats.

De belangstelling was groot, maar minder dan in voorgaande jaren. Gelukkig waren er veel gepensioneerden aanwezig.

concert2023c

Nadat we na een welkome ontvangst met koffie of thee al weer veel oude bekenden hadden kunnen begroeten zochten we onze plaats op in de zaal, waar we verwelkomd werden door Peter Dekkers (Head of Unilever Netherlands), die een update gaf over het reilen en zeilen van Unilever.

Hierna volgde een interview door de host van deze avond, Andrew Makkinga, met de programmeur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO), Floris Don, die uitlegde wat ons zo'n beetje te wachten stond voor de pauze (klik hier voor programma). 

En toen kwam het RPhO, dat al 105 jaar bestaat met de laatste vier jaar Lahav Shani als chef-dirigent, in actie.

Het 1e pianoconcert van Ludwig van Beethoven, met een weergaloze piano solo van de Russische pianist Daniil Trifanov en zijn vele bekende passages, was een lust voor het oor.

Tijdens de pauze was er weer gelegenheid, onder het genot van een drankje met of zonder Ben & Jerry ijs, om gezellig (ex) collega's te ontmoeten en bij te praten of herinneringen op te halen

Toen we na de gong onze plaatsen weer hadden opgezocht volgde interview nr. 2 van Andrew Makkinga met Floris Don, die ons vertelde over de muziek van Richard Strauss, Ein Heldenleben (6 delen) met grote orkest bezetting.

Concert2023b2

Niet minder dan 8 hoorns , 2 harpen en veel paukenisten met als hoogtepunt een uitzonderlijk mooie viool solo van de concertmeester Igor Gruppman gaf een overweldigende ervaring.

Na een minutenlang uitbundig applaus volgde nog de traditionele  Nieuwjaarstoegift, niet zoals gebruikelijk de Radetzkymars van Johann Strauss, maar De Eerste Militaire Mars van Schubert:

 

 

Na afloop kon in de Centrale Hal samen met (ex)collega's, vrienden en familie, met een hapje en een drankje (nu op eigen kosten), nog nagenoten worden van dit geslaagde concert.

We kijken nu al uit naar een vervolg in 2024.