Unilever kwartaalcijfers stellen teleur

03/11 - Eind oktober werden de Q3-bedrijfsresultaten gepresenteerd. De onderliggende omzet groeide weliswaar met 5,2%, maar dat was uitsluitend te danken aan prijsstijgingen.

H12023 2

Het verkoopvolume daalde met 0,6%. Alleen de business groups Beauty & Wellbeing, Personal Care en Home Care lieten volumegroei zien. Met name de merken Dove, Hellmann’s, Rexona en Sunsilk deden het bijzonder goed.

De afzet daalde met 3,8%, hoofdzakelijk door negatieve valuta schommelingen.

De verwachtingen voor heel 2023 blijven onveranderd: meer dan 5% omzetgroei en een bescheiden verbetering van de operationele marges.

Hein Schumacher, sinds 1 juli de nieuwe CEO meldde bovendien, dat Unilever marktaandeel verliest.

Naast het aangekondigde actieplan om de prestaties te verbeteren werden ook diverse wijzigingen in de top bekend gemaakt.
Zowel de CFO Pitkethly als Matt Close (hoofd Icecream divisie) als Hanneke Faber (hoofd van de Nutrition divisie) gaan Unilever binnenkort verlaten..

In het actieplan is de ambitie uitgesproken om het portfolio aan merken te optimaliseren en het concern simpeler, sneller en efficiënter te laten werken. Ook de kosten van inkoop, logistiek en productie moeten worden verlaagd.

Beleggers reageerden sceptisch en het aandeel Unilever leverde in de AEX 4 % aan waarde in.

Voor meer details in het Engels zie: Link naar de Unilever.com website Q3 Trading Statement