Unilever gaat samenwerking RPhO stoppen

17/11 – General Manager Unilever Nederland Peter Dekkers heeft vandaag aangekondigd dat de samenwerking met het Rotterdam Philharmonisch Orkest gaat stoppen.


Beste oud-collega,


Graag breng ik u op de hoogte van een aanpassing in de samenwerking met een van onze partners in Rotterdam, het Rotterdam Philharmonisch Orkest.


Als bedrijf dat haar oorsprong vindt in Rotterdam, zijn we al jarenlang betrokken bij verschillende prachtige – grote en kleine - maatschappelijke initiatieven in deze stad en hebben we daarnaast langdurige samenwerkingen met partners zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Rotterdam Philharmonisch Orkest.


We evalueren onze partnerships regelmatig en overwegen dan wat het beste past bij het bedrijf dat we vandaag de dag willen zijn. Na een zorgvuldige overweging hebben we besloten om ons partnership met het Rotterdam Philharmonisch Orkest en het jaarlijkse Concert for U, dat traditioneel in januari plaatsvond, niet te verlengen.


Als Unilever vinden we het belangrijk om – via onze partnerships - een maatschappelijke bijdrage te leveren en de organisaties en de mensen om ons heen te helpen waar wij dat kunnen. In de stad Rotterdam is dat, nu meer dan ooit, heel erg nodig. Het  partnership met het Rotterdam Philharmonisch Orkest past niet bij deze visie en in goed overleg met het orkest zijn we tot een afronding gekomen.  


We zijn gevestigd in  Rotterdam en in deze stad zijn veel prachtige maatschappelijke initiatieven die de support van Unilever – en van haar medewerkers! – goed kunnen gebruiken. Zo werken we samen met de Voedselbank, maar ook met kleinere partijen als Stichting Salaam, Krachtvrouwen Oude Westen, de Tent Foundation, Playing for Success en veel meer. Deze partnerships bieden ook onze collega’s de mogelijkheid om een bijdrage te leveren, bijvoorbeeld middels het mentoren van jongeren of vluchtelingen.


Ik geloof dat dit de juiste beslissing is voor Unilever in Nederland, maar ik begrijp ook dat hiermee een traditie ten einde komt.  Ik hoop op uw begrip voor de keuze.


Met vriendelijke groet,


Peter Dekkers
General Manager Unilever Nederland