Gepensioneerden Unilever Bestfoods eíndelijk op pad

05/07 - Op maandag 27 juni 2022, na 2 jaar op ons gewacht te hebben, lagen er in de jachthaven van Drimmelen 2 grote boten van De Zilvermeeuw voor ons klaar om uit te varen.


Vanuit Rotterdam met 2 bussen en vanuit Hilversum met 1 bus, kwamen er ruim 125 oud(collega's) per bus naar Drimmelen. Er volgden dan ook nog ruim 100 personen met eigen vervoer. Het weerzien van elkaar was dan ook allerhartelijks.


Nadat iedereen was gearriveerd en een plekje had gevonden, konden wij rond 10.30 uur uitvaren. Op beide boten werden wij ontvangen met koffie/thee en overheerlijk gebak en een kort welkomstwoordje door de voorzitter op de ene boot en de secretaris op de andere boot. Ook werd stilgestaan bij het wegvallen van een aantal collega's in de afgelopen 2 jaar.

 

UBN2022 2


Er was door het bestuur bewust gekozen voor 2 boten, zodat er voldoende bewegingsvrijheid was om met zoveel mogelijk (ex)collega's te kunnen bijpraten over het heden en vooral over het collegiaal verleden. En dat is gelukt. Al heel snel zat de stemming er goed in en zat/stond iedereen heel gemoedelijk met elkaar te praten.

In de ochtend was het weer ons goed gezind, zodat wij veelal boven aan dek van de buitenlucht konden genieten. De beide kapiteins hielden ons uitgebreid op de hoogte van de vaarroute en de bezienswaardigheden op en in de Biesbosch.

 

UBN2022 1


Rond het middaguur stond er een voortreffelijk en uitgebreid vis/vlees, warm/koud buffet voor ons klaar. Voor elk wat wils en daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Het smaakte echt overheerlijk. De koek was echter nog niet op, of er verscheen alweer een geweldig lekker dessertbuffet. Over de dag heen werden wij uitgebreid voorzien van koffie/thee, frisdrank bier, wijn etc. Het ontbrak ons werkelijk aan niets.

Rond 15.30 uur meerden beide boten weer af aan de kade van de jachthaven, waarna wij in de stromende regen afscheid van elkaar moesten nemen.

Terugkijkend op een hele gezellige en geslaagde dag en hopen alle deelnemers elkaar volgend jaar weer te mogen begroeten. Waar en hoe dat houdt het bestuur voorlopig nog even geheim.

 

Thea Heijtel