U-Vitalis Nieuwsbrief

oktober 2021

Welkom terug!

Na een ingrijpende periode van allerlei Corona-beperkingen komt het gewone leven nu weer stapje voor stapje op gang. Verschillende onderafdelingen denken alweer voorzichtig aan het organiseren van uitstapjes of andere activiteiten. Intussen zijn er rond Unilever nog volop ontwikkelingen gaande waarover we u via de U-Vitalis website willen blijven informeren. De belangrijkste nieuwsfeiten uit afgelopen periode zetten we in deze digitale oktober-nieuwsbrief op een rijtje.

Heeft u suggesties of opmerkingen, e-mail dan naar nieuwsbrief@u-vitalis.nl.

Team U-Vitalis

Vooraankondiging ALV VUG dinsdag 16 november

Op dinsdagmiddag 16 november 2021 houdt de Vereniging Unilever Gepensioneerden haar algemene ledenvergadering, opnieuw via een zogenoemd (online) webinar.
Belangrijk onderdeel van deze ALV is een voorgestelde wijziging van de verenigingsstatuten.
Lees meer...


IJs zonder zuivel: Ben & Jerry’s  gaat vegetarisch

Goed nieuws voor alle vegan-lovers & flexitariŽrs! Ben & Jerry’s komt met een nieuwe zuivelvrije smaak, namelijk de Non-Dairy Salted Caramel Brownie, vol met chunks en swirls.
IJs van Ben & Jerry’s zoals u gewend bent, maar dan helemaal zonder zuivel.
Lees meer...


COGU is op zoek naar nieuwe bezoekers

De COGU is regelmatig op zoek naar nieuwe COGU-bezoekers. Veel oud-collega's kijken uit naar uw bezoek. Wie meldt zich aan voor deze dankbare taak?
Op dit moment zijn er volgende vacatures in Zeeuws Vlaanderen, Geldrop en omstreken en Hoogeveen.
Lees meer...


Unilever strijdt voor verbod op dierproeven

Unilevers door PETA goedgekeurde merken scharen zich aan de zijde van Dove, The Body Shop en partners om dierproefvrije cosmetica in de EU te helpen redden. Dove, Unilevers grootste beautymerk, heeft de handen ineengeslagen met meer dan 100 dierenbeschermingsorganisaties.
Lees meer...


Prof. dr. Evert Verhulp lid RvC Unilever Nederland

De heer prof. dr. Evert Verhulp (57) is per 1 september 2021 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Unilever Nederland. Hij volgt mevrouw mr. Nebahat Albayrak op.
Lees meer...


Mevrouw Helga Marcus viert 100e verjaardag

Woensdag 11 augustus vierde Helga Marcus haar 100e verjaardag. De uit Duitsland gevluchte mevrouw Marcus werkte tot haar pensionering als vertaler bij Unilever en was het eerste vrouwelijke lid van de ondernemingsraad.
Lees meer...

Nieuw e-mailadres? Geef dit s.v.p. ook aan ons door!

Van een onlangs naar de VUG-leden verstuurde e-mail kwam 3% onbestelbaar retour. Veelal omdat een nieuw e-mailadres niet was doorgegeven.
Lees meer...


Unilever onbetwist leider op gebied duurzaamheid

Professionals op het gebied van duurzaamheid van over de hele wereld zetten Unilever met stip op nummer 1 als het gaat over leiderschap op het gebied van duurzaamheid. Unilever voert een lijst aan van 15 multinationals, een lijst waarin opvallend veel namen van andere topspelers nog ontbreken.
Lees meer...


Fabriek Nassaukade gaat na 130 jaar sluiten

In het AD wordt in een heel interessant artikel aandacht besteed aan de aanstaande sluiting van de margarinefabriek aan de Nassaukade te Rotterdam na 130 jaar.
Lees meer...


Brochure 'Prettiger ouder worden' is vernieuwd

Net als voorgaande jaren heeft Zilveren Kruis voor 2021 een vernieuwde seniorenbrochure ontwikkeld. In deze brochure treft u heel veel interessante informatie aan over o.a. de Zorgcoach, het geneesmiddelenbeleid en over hoortoestellen.
Lees meer...


Interview met Simone Pelkmans (Unilever Benelux)

In een interessant interview met Simone Pelkmans (directie Unilever Benelux) besteedt het blad Management Scope aandacht aan de Coronacrisis, de Brexit, de unificatie van de duale concernstructuur, duurzaamheid en digitalisering.
Lees meer...
Bezoek regelmatig www.u-vitalis.nl en blijf zo op de hoogte van alle VUG nieuws