6/9 - Op donderdag 6 september was het weer tijd voor het jaarlijkse uitstapje van de VGU-HkR. Het vertrek was vanaf de Plantagelaan in Rotterdam.

 

Net als vorig jaar was de Zilvermeeuw uit Drimmelen afgehuurd. Dit keer niet voor een tocht door de Biesbosch maar voor een mooi retourtje Rotterdam-Gorinchem over het water. 

 

Eenmaal aan boord kwam koffie of thee met gebak op tafel waarna de trossen werden losgegooid. Voorzitter Bert Beij heettte iedereen van harte welkom en wenste ons een fijne dag.

 

Via de Noord, langs Dordrecht en Sliedrecht (Beneden Merwede) en een weer keurig georganiseerde buffetlunch
(met kroket !!) kwamen we aan in Gorinchem waar gidsen klaarstonden om ons een en ander te vertellen over deze mooie, kleine stad. Een paar spettertjes regen mochten de pret niet drukken.

 

Terug aan boord was het borrelen geblazen en werd weer verder gepraat met oud-collega’s. Weer over de Beneden Merwede maar nu langs de andere kant van Dordrecht naar de Oude Maas. Halverwege de Oude Maas was het tijd voor een heerlijk dinerbuffet, net zo goed georganiseerd als de lunch.

 

Langs Spijkenisse naar de Nieuwe Maas. Inmiddels was de zon gaan schijnen en hadden we een prachtig zicht op Rotterdam waar men al druk bezig was met de voorbereidingen voor de Wereldhavendagen.

 

Voor het afmeren dankte de voorzitter de leden van het bestuur voor het organiseren van de dag, de EHBO-sters voor hun aanwezigheid en de bemanning en het bedienend personeel voor hun utstekende service aan boord.

 

Iets na zevenen meerden we weer aan bij de Plantagelaan waarna iedereen met een voldaan gevoel naar huis ging.

 

Bea Klarenbeek

 

- - -

 

 

U heeft tijdens deze tocht vast zelf ook ook leuke foto's gemaakt van uw collega's. Stuur deze svp naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan geven wij ook uw foto's een mooi plekje in het foto-album.