15/05 - Dinsdagmorgen 8 mei vertrokken de gepensioneerden van Loders Croklaan al om 08.30 uur voor een dagje uit vol bloemen en water.

Het eerste doel van de twee bussen die vanuit Wormerveer voor het jaarlijkse gepensioneerdenuitje vertrokken, was Luttelgeest. Daar stond een bezoek aan de Orchideeënhoeve op het programma. Eigenlijk dekt deze naam de lading niet helemaal want het park huisvest naast deze mooie bloemen nog veel meer parels uit de natuur.


Loders2018 4

Na de koffie met gebak was er gelegenheid om de tuinen te bezichtigen. Maar liefst negen bijzondere tuinen telt het park. Waar je op het ene moment nog midden in het Amazone Regenwoud staat, word je het andere moment meegezogen in een sprookjesachtige bloemenwereld.

Loders2018 3

Bezoekers vergapen zich in Europa’s grootste vlindertuin, spelen er met de papegaaitjes en gaan op avontuur in het Mangrovebos. En wat bijzonder fijn was: Het weer werkte deze zonovergoten dinsdag lekker mee.

Loders2018 2

Om 12.45 uur gingen de bussen op weg naar de volgende halte: Giethoorn. Daar werd in Café restaurant De Otterskooi een warme lunch aangeboden. Na de lunch volgde - hoe kan het ook anders in Giethoorn - een vaartocht. De Otterskooi beschikt hiervoor over een paar omgebouwde, overdekte Bokken. Met zo’n vaartuig werden vroeger de koeien naar weiden of stal gebracht, nu worden ze gebruikt voor groepsvervoer. De bokken worden gevaren door bekwame schippers, die ook heel wat te vertellen hadden over de natuur en het ontstaan van het gebied.

Loders2018 1

Eenmaal terug aan de wal werd nog een kop koffie met cake genuttigd. Om 16.45 uur vertrokken de bussen weer naar Wormerveer waar de deelnemers in de vroege avond, moe maar voldaan, aankwamen.

Nog meer foto's: