Geslaagde Kerstbijeenkomst VGU-HkR

23/12 - Op woensdagmiddag 14 december troffen zo'n 300 oud-collega's van het Unilever Hoofdkantoor en Research Vlaardingen elkaar in Rotterdam voor de jaarlijkse Kerstbijeenkomst. Het werd een middag van vergaderen, cultuur snuiven, lekker eten en veel, heel veel bijpraten.

De bijeenkomst startte zoals gebruikelijk in de Juriaanse zaal van de Doelen om later die middag de oversteek te maken naar het hoofdkantoor aan het Weena. Bij binnenkomst in de Doelen werden wij gesierd met een naamsticker, wel zo handig als de naam tegen wie je praat je ontschoten is. Na de koffie en een praatje met deze en gene begon om kwart voor een het eerste gedeelte van het programma: de Algemene Ledenvergadering.

VGUkerst2Na het welkom door onze voorzitter Bert Beij werden de namen genoemd van de collega’s die het afgelopen jaar zijn overleden. Zij werden herdacht met een moment van stilte. Het verslag van de vergadering vindt u weliswaar in de notulen (klik hier voor de conceptnotulen), toch wil ik enkele punten hier de revue laten passeren. Onder andere het afscheid van Madelein da Costa Mata-Hovius. Met mooie woorden bedankte Bert haar voor haar bijdragen aan de vereniging, overhandigde haar een cadeaubon en een mooie ruiker, waarna er natuurlijk een luid applaus uit de zaal de klonk. Trudie Voerman-Van Rijswijk had zich gelukkig al aangemeld als opvolgster van Madelein. Trudie stelde zich voor en is hierna met instemming van de vergadering toegetreden tot het bestuur.

In zijn terugblik nam Bert het jaar 2016 door (klik hier voor de tekst) en zo kwam ook het voorjaarsuitje ter sprake. Weet u het nog: Het ritje met een stoomtram, de boottocht, het bezoek aan het Zuiderzeemuseum, de wandeling naar de bus (iets langer dan menigeen had verwacht) en de lange terugtocht doordat we in een file kwamen. Maar goed, eenmaal terug in Rotterdam hebben we prima gegeten met zicht op de start- en landingsbaan van vliegveld Zestienhoven.
Bert stond uiteraard ook stil bij de sluiting van het Research Laboratorium. De gevolgen voor gepensioneerden zijn veel minder ingrijpend dan voor degenen die er werken. Maar of de autoclub kan blijven bestaan, de tennisclub en de soos, dat moet de toekomst nog leren.

Daarna draaide Bert de microfoon richting Ruud van Putten, die de zaal inzicht gaf in onze financiën. Ruud deed dit aan de hand van zijn bekende A4-tje, een prima overzicht waarmee de begroting zonder problemen werd goedgekeurd. Leuk om te vermelden is dat de contributie alweer niet omhoog gaat.

Daarna kreeg Nico Overbeeke, de nieuwe voorzitter van de VUG, het woord (klik hier voor zijn tekst). Hij memoreerde onder meer zijn voorganger Theo Rutten, maar ook het feit dat Progress een zodanige dekkingsgraad heeft dat de volledige indexatie gegeven kan worden. Omdat de prijzen echter niet veel zijn gestegen is de prijscompensatie weliswaar niet hoog, maar toch prettig en vrij uniek in pensioenland.

Na Nico praatte Gert Schipper ons weer bij over de ziektekostenverzekering Zilveren Kruis Achmea/Steun bij Ziekte (klik hier). Leuk was om van Gert te horen dat er volgend jaar weer een vitaliteitsdag gehouden wordt op Papendal.

Zelf keeg ik ook nog even het woord, in de rondvraag. Als regiocoördinator van de COGU mocht ik vertellen over het mooie werk dat deze organisatie verricht. In onze regio zijn momenteel 16 bezoekers actief, die ongeveer 250 gepensioneerden bezoeken. Twee van hen stoppen dit jaar en er zijn dus tenminste twee nieuwe bezoekers nodig. Mocht u zich als COGU-bezoeker willen aanmelden, stuur dan een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meteen na de pauze (waarin wij werden getrakteerd op een warme snack om iedereen binnen te houden) volgde een optreden van Fuse. Dit gezelschap bestaat uit een zestal jonge, enthousiaste muzikanten en is al vele malen op de televisie te zien en te beluisteren geweest. Ook hebben zij in het hele land opgetreden bij evenementen. Fuse bracht die middag een muzikale wereldreis van klassiek tot pop en van jazz tot improvisatie.
De musici werden aangekondigd door Bert die hiermee bijzonder verheugd was. En onze voorzitter had niets te veel gezegd want het was een buitengewoon enthousiast optreden met inderdaad een wereldreis door en met muziek. Oh ja, voor wie nog niet genoeg heeft van Fuse, op vrijdag 6 januari treden zij op in Schiedam, Westvest 90.

VGUkerst1Tijd voor de oversteek. Bert maande ons goed op te letten tijdens de wandeling naar het hoofdkantoor waar het kerstdiner plaatsvond. Iedereen kwam veilig aan en mocht een plekje zoeken aan één van de vele tafels. Zoals Bert al had aangekondigd geen 'walking diner' dit jaar. Maar het menu oogde uitstekend en alle gangen smaakten erg lekker.
Terwijl het diner werd uitgeserveerd kregen we een toespraak van Conny Braams, de nieuwe baas van Unilever Benelux. Positief verhaal, maar ook de sluiting van Research Vlaardingen kwam aan de orde en de gevolgen die dit voor de Vlaardingse collega's kan hebben.

En hoewel het geen ´walking diner´ was, ging menigeen toch aan de wandel om een praatje te maken met een (oud-)collega aan een andere tafel. Kortom, het werd weer erg gezellig. Met een goed gevoel over de vergadering, het optreden van Fuse en het kerstdiner keerden wij - moe maar voldaan - weer huiswaarts.

 

 De Muziek die u hoort is van FUSESjaak Sies